Skip to content

Hebat! Roti John alat Kristianisasi

Mon 2014-Jul-7 @ MYT 13:36:41 pm

“Two things are infinite: the universe and human stupidity.
And I’m not so sure about the universe”

Albert Einstein

 

Name of writer removed by request

Roti John is a popular dish at pasar malam [Photo: The Star]

Pengumuman Gempak semasa – sebarkan!

 

Roti John sebenarnya merupakan satu kaedah Kristianisasi.

John the Baptist

John the Baptist

the Evangelist

the Evangelist

the President

the President

Nama asalnya adalah The Bread of John… dinamakan sempena 3 (Trinity) John yang terkenal iaitu John the Baptist,John the Evangelist dan John F Kennedy iaitu satu-satunya presiden AS beragama Katolik.

Roti merupakan sebahagian makanan ‘Last Supper’.


Telur mewakili Easter Egg dan sardin (juga roti) adalah pengganti cerita ‘Five Loaves and Two Fish’ dalam Bible.

Sos tomato dan mayonis mewakili misteri ‘blood and water’ yang dipercayai orang Kristian.

Sebarkan.

Seterusnya:
Membongkar agenda sulit Kristian dalam putu piring.


The name of the writer and a link to his blog have been removed at his request, after some nastiness on Facebook.

98 Comments
  1. Rom permalink
    Mon 2014-Jul-7 @ MYT 16:26:53 pm 16:26

    Aw gawd! Time for another blood transfusion.

  2. teory bodoh permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 08:17:27 am 08:17

    bodohnye teory ni!!!

    • Tue 2014-Jul-8 @ MYT 22:45:35 pm 22:45

      Semua yang cakap “artikel ni bodoh” “bahaya” “haram” dah terkena.

      Baca betul-betul.

      tadi aku nak taip penerangan artikel ni tapi rasa malas plak…haha

  3. john roti john permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 10:22:40 am 10:22

    yaaa.. ini memang betul.. roti john.. nama “john” itu ialah sempena nama “john the baptist” dan bukan “john travolta” atau “jon bojovi” mahupun “elton john”… #urkiddingme #petisyen-tukar-nama-roti-john-kepada-roti-mat

    • kuyad permalink
      Tue 2014-Jul-8 @ MYT 16:19:59 pm 16:19

      hahahaha… hahahahahahahahahahahahahahaha… i cant stop laughing…

    • Tue 2014-Jul-8 @ MYT 20:51:07 pm 20:51

      haha..steady bro..u’re good ..

    • jibby permalink
      Wed 2014-Jul-9 @ MYT 13:21:16 pm 13:21

      better tuka jd roti jib lg best

    • kuntaukuntau permalink
      Wed 2014-Jul-9 @ MYT 18:12:31 pm 18:12

      Adoyai… Makin pecah perut saya baca komen anda… HAHAHA

    • bdu pnya roti islam mkn babi permalink
      Wed 2014-Jul-9 @ MYT 19:58:03 pm 19:58

      oi roti john ko mau mti ka

    • bdu pnya roti islam mkn babi permalink
      Wed 2014-Jul-9 @ MYT 20:01:22 pm 20:01

      org islameh brtrep kuat
      haish susah jua

    • bdu pnya roti islam mkn babi permalink
      Wed 2014-Jul-9 @ MYT 20:05:15 pm 20:05

      oi ko org islam bgs2 ba
      sua cikgu semenanjung mgambil ic org kristian bru esknya d bgi blk islam sua org
      tula ba nma mau2 sja kc bnyak org islam
      what the muslim
      crazy religion

    • bdu pnya roti islam mkn babi permalink
      Wed 2014-Jul-9 @ MYT 20:14:49 pm 20:14

      oi kmu org islama
      mau2 jua megmbil hrta bnda org
      bru pelik adat kmu ni nda bli sentuh babi
      hah…its crazy rules by muslim religion
      n they are crazy professional stealer in my skull
      u all muslim religion dont be greedy
      this jst bout religion okay….

  4. joe permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 10:40:45 am 10:40

    Kebangangan apa ka ini?? Hahahah

  5. Azlan permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 12:07:00 pm 12:07

    Subhanallah! Hebat sungguh ciptaan Nya

  6. BasementJaxx permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 12:09:02 pm 12:09

    Janganlah kamu mengharamkan apa yang halal dan janganlah pula kamu menghalalkan apa yang haram.

    Kalau macam tu.. tongkat ali Haram gak lah.. sbb ada unsur syiah.. Baik kita ganti dengan Nama Rasulullah jer bagi setiap makanan.

    Apa lah manusia ni…

    • Tue 2014-Jul-8 @ MYT 19:13:12 pm 19:13

      smart🙂

    • Hatuk ngkau permalink
      Tue 2014-Jul-8 @ MYT 19:37:39 pm 19:37

      Tongkat Nabi. Ok jugak…

  7. M M Ghani permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 12:22:43 pm 12:22

    Bodoh punya cerita. Guna lah otak untuk lebih faedah ,si otak udang.

  8. Ben permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 12:52:28 pm 12:52

    Saya rasa author ni tengah buat satire la… Korang pahem x apa tu satire?

  9. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 13:00:37 pm 13:00

    bodoh admin ni.

  10. Wan Hazril permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 13:11:49 pm 13:11

    Writer was by Mr Emmanuel Joseph…. Who are the extremist now?

    • Why So Stupid permalink
      Tue 2014-Jul-8 @ MYT 18:34:18 pm 18:34

      Haha~ Why so sad? Don’t you know sarcasm? Oh my.

  11. kaan permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 13:13:52 pm 13:13

    nasi lemak agenda illuminati

  12. Boi Amani Hashim permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 13:27:24 pm 13:27

    alerrrr utoo laaa, takleh makan dah😦

  13. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 14:22:09 pm 14:22

    Bole tulis pasal roti najib? Lagi best

    • Tue 2014-Jul-8 @ MYT 19:24:22 pm 19:24

      Roti najib = roti kosong = takde telor

  14. super trooper permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 14:24:21 pm 14:24

    it’s a spoof article..no need to get all roid rage on it

  15. berfikiran rasional permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 14:50:20 pm 14:50

    Butoh.. Bapak bodo sial teori ni.

  16. Adim Alibaba permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 15:00:33 pm 15:00

    Sampai tahap ini kebodohan pun ada?

  17. HazimYussof permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 15:06:05 pm 15:06

    bodoh lg lembab spe yg percya..admin tolong simpan sket bodo tu ye…

  18. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 15:31:36 pm 15:31

    kesian. roti jugak salah.pizza cmne pulak? spagheti? bolognaise? mekdi? kfc? haish!
    yang penting cara masak tu halal dan bersih.
    balik ni nak beli roti telur yg msk ngan sardin aka roti john atau nama melayunya roti jamal.=)
    #lebihkanamalkurangkanfitnah

  19. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 15:50:22 pm 15:50

    Ko mo generate traffic p site ko ja ni kan? btw, this story/theory is BS.

    • kuntaukuntau permalink
      Wed 2014-Jul-9 @ MYT 18:08:34 pm 18:08

      That’s why it’s BS ’cause it’s a spoof.

  20. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 16:08:45 pm 16:08

    this is soo funny hahaha…phewww, so all the stories of mosques being deserted due to mass proselytisation of muslims in Sabah are not true after all…

  21. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 16:29:16 pm 16:29

    WTH! Udah2 la..bkn mkn babi @ anjing @ yg haram pun.
    Bkn roti john je yg mgunakn roti, telur, sos & mayoniss. Adoiiiii.

  22. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 16:43:44 pm 16:43

    Aah a satire… i have one too. Christians are now translating God as Vishnu in the Bible for the Tamil language. Insisting that the concept of the Hindu Trimurti is essentially the same as Holy Trinity so they have every right to use it as well. This is for the sake of those people who already have an understanding of the 3 in 1 concept, and simply adopt that current understanding rather than having to explain the true concept of Trinity may prove to be too much for some to comprehend. So we will just go with it.

    I guess some people think being stupidly insensitive is equivalent to being funny…

    Yang melayu pun dua kali lima je terlebih pandai. Laa ilaaha illallah… Tiada Tuhan Melainkan Tuhan atau Allah? Apa beza Allah dengan Illah? Fikir sikit boleh tak.

    LAA HAWLA WALA QUWWATA ILLAH BILLAH

    • acinetobaxter permalink
      Thu 2014-Jul-10 @ MYT 01:21:22 am 01:21

      ALLAH itu nama khas iaitu nama bagi Tuhan. Illa itu maksudnya Tuhan, nama am…contoh ayat, lelaki itu namanya zam…lelaki itu adalah nama am, dan zam itu adalah nama khas….boleh faham tak ni…

  23. Bontoyon permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 17:21:23 pm 17:21

    Makin lama makin budu manusia2 sekarang..
    Suka hati mahu buat cerita..
    Mr.Emmanuel Jospeh? I don’t think that is your real name..
    Kitai..
    bikin katawa saja

  24. Iam William permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 17:29:51 pm 17:29

    pemikiran mascai ke ni? bodoh….

  25. gabriel permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 18:34:46 pm 18:34

    These morons will never live a happy life as they interpret everything around them as an attempt by Christians to weaken their faith and convert them to Christianity. They live a life with full of fear to the extent even if someone from not his faiths farts, they will take it as an atom bomb detonated to annihilate them and their faith.

  26. jon rambo permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 18:37:06 pm 18:37

    teori kepale tok nenek ko…kalo ko x nak mkn ko jgn mkan la bodoh..kalo aku proton wira boleh jadi transformer ko pun prcayer??..ape ke bodoh nyer ko ni??..dunia2x…

  27. sjy permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 18:41:50 pm 18:41

    siapapun ko admin.. ko mmg manusia paling bodoh pernah ada dimuka bumi.. lbh hina dari babi

  28. sri permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 18:44:03 pm 18:44

    Dear STUPID,….
    in this Sense,… They mean JOHN as a LONG Bread,… John is a Slang word for Penis…
    Considering the the IDIOT who wrote this has a SMALL and PUNY Penis,… Thats the REASON he DIDNT know or understand the term.
    Did the writer also know,… John is also known as the toilet in England and a few other places… So does that mean
    thats its “Roti Tandas”

    What a joker….
    Your Stupidity is Beyond Redemption.

  29. jogok permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 18:48:38 pm 18:48

    Kepala ox ko la. Pundek babi. Ungok lanchau

  30. understandingbatter permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 18:52:45 pm 18:52

    kalau tak nak makan….sudah…!!!tak yah nak tunjuk BODOH kat sini..!!!memelukan

  31. dun medan permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 18:53:43 pm 18:53

    good troll bro…good one..

  32. nice permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 18:54:49 pm 18:54

    u sir made my day. lol

  33. Keldai permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 19:53:26 pm 19:53

    Dah tu nasi lemak xmau kata bentuk triniti tiru bentuk yahudi?starbuck dan McD ramai ja org beratur beli?televisyen pun ramai org tgk cerita yahudi?tak mau kaitkan jugak ker?
    Benda bukan isu tak perlu dijadikan isu yg seberat-beratnya.kalau org yg beragama kristian tgk mcmana?mungkin diorg teguris hati.adakah islam mengajar kita menyindir agama lain?

    • ulimanne permalink
      Tue 2014-Jul-8 @ MYT 20:19:48 pm 20:19

      If you buggers are so concern about roti john, don eat la..who is selling these ” roti john ” you buggers.
      You bunch of sick morons !

  34. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 20:15:16 pm 20:15

    ini bodoh, blogger post ni bodoh, orang percaya pun bodoh……kalau kita asyik fikir mcm ni, mcm mana islam nak maju?

  35. Kristian permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 20:39:16 pm 20:39

    apa bangang sungguhnya kau admin… orang mcm ni la yg sengaja memporakporandakan rakyat malaysia. fikir tak pakai otak.. ntah otak letak d mana..

  36. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 20:47:32 pm 20:47

    kebodohan melampau lah awak admin saya sebagai org kristian amat tdk berpuas ati dgn apa yg admin bagitau ni..roti john pun nak dibuat jd bahan racist..tak baik la mcm tu..roti tu smua org bole mkan lain lah kalau mkanan yg haram spt babi dan sebagai nya..go primary school lah admin and belajar baik2 ..

  37. ... permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 20:49:23 pm 20:49

    Tak, sebenarnya Roti John ini ialah untuk mempromosikan WWE. Roti ini mewakili tiga John: John Cena, John Morrison dan John “Bradshaw” Layfield. Kalau makan benda nie, kamu akan menjadi kuat macam John Cena, John Morrison dan JBL. Kamu akan kata “You Can’t See Me!”

  38. Saribas Pirates permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 20:56:43 pm 20:56

    Lepas ni org yg tulis artikel blog ni tak boleh la nak makan sos cili dan mayonis..makan pasir je la korg skeluarga..bangang tak habis..kelahiran keturunan unta melayu lahanat macam penulis blog ni..

  39. ... permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 21:10:40 pm 21:10

    Buat roti Chris nanti. Roti ini akan mewakili tiga Chris: Chris Benoit, Chris Jericho dan Chris Masters. Ha ha.

  40. pue91 permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 21:12:09 pm 21:12

    siyal lar lu ! saja nk burukan christian lar ni ??! tapi apakan daya nampak sangat kebodohan disitu. teruskan lar buat teori budak tahun1 gerenti orang ketawa punya. tabik sama lu . len kali otak letak kat lutut jangan di kepala.

  41. jjjbbb permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 21:31:42 pm 21:31

    for me, tak kesah la dlm roti john tu ada sihir ka, holy water ka, or watever la.. if u btul2 percaya sama you pnya Tuhan, knp mau takut?? If u btul2 yakin you punya Tuhan berkuasa melebihi sgalanya, go on and eat those things yg you org kata ada holy water or alat kristianiti.. knpa mau takut? come on.. stop the nonsense!!! byk kata kmi bubuh holy water dlm makanan org, then dia akan ‘dirasuk’ konon, pstu jdi kristian trus.. again, come on!! im sayin this, that is not true at all!! s

  42. zamzamalakazzam permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 21:36:47 pm 21:36

    The writer of this article is too free and a damn effing retard

  43. brain permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 22:00:58 pm 22:00

    Satire or actual dumb post. There are people out there who will stop eating this bread after reading this lol. More for people with brain. Nom nom nom mf

  44. PukimakKauWritter permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 22:08:57 pm 22:08

    that name roti jesus roti john roti najib also who give a fuck not like eating it then get curse to worship it.
    so stupid la haiz. .l. o,0 .l. eat this better writter

  45. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 22:11:16 pm 22:11

    Burger menyebarkan propaganda pro nazi, mi makanan berasaskan komunism, kari simbol hiduism, kacang hitam bahan penyembahan setan dan ilmu hitam, kambing dan lembu setan, nasi bermaksud nazi, apa2 je yg rangup ada maksud kristian sb dia CRISpy. Jd jangan makan atau minum apa2 kt dunia ini sb satu benda pun tak halal dan jahat. tunggu je time mati mungkin ada brg yg sesuai dimakan oleh orang bodoh.

  46. KauBODOHlee permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 22:42:29 pm 22:42

    Jd org yg beragama islam jual roti john…. X halal lh pendapatan dia….. Memang beruk betul semua pun jd isu…… Bugima kau

  47. Stacey permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 22:56:20 pm 22:56

    Roti john sebenarnya di ambil oleh perkataan long john – Long John yg juga adalah sejenis donut yg dipopularkan oleh dunkin donuts telah mengambil nama ini dari perkataan Long Johns atau lebih dikenali sebagai pakaian dalam org lelaki semasa musim sejuk. Di percayai fesyen ini menjadi terkenal dalam kurun ke 18 kerana musim sejuk di eropah dan dicipta atau ditemui dikilang John Mills yang mengambil nama sempena peninju terkenal John L Sullivan. Subahallah, kalaulah Mohammed SWT yg cipta long john wear, musti skarang nama Roti john akan dipanggil Roti Muhammad SWT dan akan dijadikan makanan keramat macamlah air zam2 kat Mekah.

  48. Toro permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 23:07:30 pm 23:07

    Woi, first of all, I know the most backwards of backwards punya melayu won’t write this. Tapi, seriously, just stop la. Negara kita ni seriously rotting. What is happening here? Maju la sikit Minda tu.

    And STOP THIS!

  49. Toro permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 23:09:03 pm 23:09

    Tapi seriously, memang the most backwards of backwards punya melayu wrote this.

    Astaga…

    Tak pahamlah.

  50. Tue 2014-Jul-8 @ MYT 23:48:54 pm 23:48

    Wow u are so retarded

  51. CebaiAllaaaakuatnyamai permalink
    Tue 2014-Jul-8 @ MYT 23:55:06 pm 23:55

    Hebat! Invisibleman alat islamisisa! tiada orang boleh nampak invisibleman dan allah maka invisibleman adalah allah!

  52. Ding permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 00:48:43 am 00:48

    Kenapa bodoh sangat ni? tak masuk sekolah ke? dah dah, cerita pasal MH370 tak reti nak settle nak cakap pasal roti pulak.. bengong betul

  53. Wed 2014-Jul-9 @ MYT 00:48:53 am 00:48

    Bodoh tahap cipan. Boh lanama apa pun. Kalau yang pelik “hotdog” = anjingpanas. Ramai je makan? Siap dapat halal lagi. Dalam al-quaraan tulis makan lah makanan halal dan toiban. Yg penting ingrideant yg halal. Lepas ni buat cop halal untuk NAMA MAKANAN.

  54. otakkurakura permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 02:29:29 am 02:29

    then don’t eat anything,don’t do anything,don’t make anything…just starve and die…its a better solution for that…

  55. notveryfunnyImran permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 02:42:25 am 02:42

    hahahah. lawak. best2!!
    clever blogger, writer, admin. jangan layan haters. leave this article on. I’ll share it with everyone that gets satire, and enjoy the reactions of those who don’t😉

    • jjjjj permalink
      Thu 2014-Jul-10 @ MYT 15:39:45 pm 15:39

      Haha . Stupid malay . Go to hell !

  56. Wed 2014-Jul-9 @ MYT 09:56:16 am 09:56

    Ban itu chee cheong fun la yang diperbuat daripada tepung biasa. Kalau translate
    dalam bahasa cina, “usus babi”.

  57. Mr-nothing-to-do permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 10:32:04 am 10:32

    Bodoh.. sudah kehabisan kerja kah? Drpd sibuk myebarkan hal2 hodoh, bahalul tahap kelas pertama ni, lebih baik cari kerja cuci pinggan mangkuk atau cuci tandas, ada jg duit utk belanja makan roti john.. cukup2 lah sebar prkara yg x ada membawa keuntungan diri.. roti john kah, roti mat kah, roti najib kah, roti bahalul kah, roti bodoh kah, roti james kah, roti mangkuk kah, semua hanyalah skdr nama, kalau rasa2 haram, jgn makan lah.. apa ke bangang nya writer blog ni..

  58. John Rambo permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 10:40:27 am 10:40

    Stupidity to the highest level….mesti melibatkan agama kristian. Dari penggunaan khalimah Allah hingga ke roti john. Tapi mencari isteri kedua, ketiga, keempat tanpa kerelaan isteri pertama tidak pulak diambil serious. Apa isteri atau kaum hawa tidak berapa penting dalam konteks islam kah?

    • Khairul permalink
      Fri 2014-Jul-11 @ MYT 18:12:13 pm 18:12

      Sblum itu..maaf ya..sya tdk mmbnci agma kristian..sya reply bkn krna roti..tp cba brkongsi yg msalh llaki bristri rmai tnpa krelaan..islam dn agma lain tdaklh mroskkn mnusia..yg mroskkn mnusia ialh mnusia itu sendri..sma sprti hkum dlm islm ble bristri smpai empt..tp islm tdk mnyuruh untk llaki mnmbah istri tnpa krelaan isteri..ianya adalh pmkiran llaki itu sndri untk menambah jika mampu dan diizinkan istri..dan mcam yg sya ckap..llaki yg tdk mndpat izin dri istri untk menambh istri lg sdgkn istri yg sblum bgtu baik..llaki bgtulh yg mroskkn agma kmi..bkn islam itu sndri..

  59. amir permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 10:56:41 am 10:56

    tumpang tanya..mampukah sabun pencuci joy mencuci pinggan dari Malaysia ke singapura??

    • lagigagah permalink
      Wed 2014-Jul-9 @ MYT 15:44:30 pm 15:44

      saya juga masih memikirkan hal ini sehingga hari ini.

  60. zen permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 11:19:38 am 11:19

    Laughing my ass off.. Good one.. nanti ada pulak yang buat piket depan bazar ramadan suruh tutup gerai roti john

  61. dumbfounded permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 13:11:39 pm 13:11

    Toilet pun dikenali sebagai John’s.. jangan berak la.. nanti terKristian plak.. bodoh berbakul2 la org zaman skg.. nak buat lawak xperlu kaitkan segala ape dgn agama..

  62. xda benda nak ungkit dah?? permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 13:22:38 pm 13:22

    boboh,brapa lama dh nama tu dpakai,bru skrg nak buat teori pelik2..kepala hotak korang…kbnyakkan pembuat roti john adalah org melayu..dan semuanya halal..xda kaitan pun dgn teori bodoh korang..kebetulan nama je tu..

  63. sykoRAY permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 13:45:28 pm 13:45

    The amount of people who can’t differentiate satire and fact is astounding.

    • kuntaukuntau permalink
      Wed 2014-Jul-9 @ MYT 18:02:43 pm 18:02

      Because they haven’t read The Onion, obviously…

  64. Menyampah permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 14:38:35 pm 14:38

    Ni la org paling bodoh di dunia!!

  65. tandas awam permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 15:25:11 pm 15:25

    Bodoh dan melayu tidak boleh dipisahkan

  66. Bon jovi permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 15:49:17 pm 15:49

    People like u who claim to be RELIGIOUS but your STUPIDITY is beyond somprehensive!!
    Tidak habis2 dengan tanggapan bodoh dan memalukan!!
    Semakin lama semakin terserlah KELUNTURAN KEPERCAYAAN terhadap agama sendiri!!
    BERTAUBATLAH SEBELUM ANDA DISEMBAHYANGKAN!!

  67. Wed 2014-Jul-9 @ MYT 15:58:37 pm 15:58

    everyone who got worked up about this – you guys are truly a class of your own – muslim/non muslim regardless – should be tied in a sack and drowned to get rid of your genes.
    DO YOU NOT KNOW SATIRE?

    • kuntaukuntau permalink
      Wed 2014-Jul-9 @ MYT 18:00:38 pm 18:00

      They should get a vasectomy, don’t you think so?

  68. kelvin lau permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 16:15:20 pm 16:15

    Read more. ENLIGHTEN YOURSELF properly!!. Go get a life…

  69. Gaman permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 16:55:34 pm 16:55

    taktik jana traffic.. populariti murahan..

  70. kuntaukuntau permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 17:44:27 pm 17:44

    Was astonished and dumbfounded initially. Then, I read all the comments and the site’s profile, and realised that it was just a parody / satire. Thank you for making this, it really made my day. I had a good hearty laugh.

    Kepada semua yang meroyan tak tentu pasal akibat membaca artikel ini, terima kasih… Kenapa? Kerana anda menyedarkan saya bahawa ada manusia yang lebih teruk daripada tuan empunya komen ini. Komen-komen kalian membuatkan saya ketawa dengan kuat lagi. Nampaknya, kata-kata Einstein di atas memang ada tujuannya di dalam laman blog ini. Sila buat lagi…

    Looking forward for more posts in the future. And that means I’m eyeing you admin…

    Peace.

  71. Timah permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 18:36:14 pm 18:36

    He qouted einstein at the very beginning of this article.
    He is clearly being sarcastic. I bet he is laughing his ass off now reading those comments lol

  72. Dev permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 21:35:02 pm 21:35

    STOP EATING LA !! COMPLAINING ALL THE TIME LIKE DOG ONI,

  73. Farouq Omaro permalink
    Wed 2014-Jul-9 @ MYT 22:29:40 pm 22:29

    It is so sad. It is getting worse every minute, bigotry, over-zealousness, racism and what not. And the worst part in my opinion, government’s policies contributed to this. Thank God, there are still many sane Malaysians, or else we would have burnt long ago.

  74. max permalink
    Thu 2014-Jul-10 @ MYT 01:46:38 am 01:46

    Apa la nak jadi kalau bnyak org nak buat camni?
    Malaysia ni tpt aman, jangan nak rosakkan keharmonian kat cnie…kalo x leh tahan nak dok diam, p lah carik pat lain bkn kat Malaysia…

  75. Khalid permalink
    Thu 2014-Jul-10 @ MYT 14:54:02 pm 14:54

    You by far is the most stupid person I’ve met on the internet. Get real and a life.

  76. Thu 2014-Jul-10 @ MYT 20:09:05 pm 20:09

    I’m not sure this is trolling or just plain stupid.

  77. Khairul permalink
    Fri 2014-Jul-11 @ MYT 18:24:05 pm 18:24

    Bg sya..dlm ajran islam itu blum prnh lg sya dgr nama ble mnghramkn mknan..tp yg psti bhan2 yg dpkai bru ble dgna pkai sbgai mknan trsbut hram atau hlal..jika niat kta btul..jdi btullh pa yg kta buat..sya mahu agma kta saling menyayangi..kta smua ada kbaikn dn kbrukn sndri trmsuk sya sndri..wlaupn sya bragma islam..tp sya tdk mmbnci agma yg mnyuruh brbuat baik sprti cntoh islam dn kristian..sya tdklh smpurna..cma sling mngingatkn sesma kta..kta dhjung dnia..kiamat pn smkin hmpir..sbb itulh byk prkra2 yg mroskkn mnusia trjdi oleh mnusia itu sndri..

Comments are closed.

%d bloggers like this: